grd flr
grd flr

press to zoom
opt 2 pers
opt 2 pers

press to zoom
typical flr
typical flr

press to zoom
grd flr
grd flr

press to zoom
1/6

BANDAR BARU BANGI, SELANGOR

PROPOSED TAMAN WAWASAN, BANDAR BARU BANGI

2012

The proposed project is nicely located on the seafront area overlooking into Strait of Tebrau.  

The 30 storey residential high rise adopts a typical single-loaded corridor with both accommodation units facing either to the south offering spectacular views to the sea  or to the main-land which offering swimming pool and stunning views of greeneries.

As the third room and the kitchen of the residential unit are having air-well for ventilation purpose, the main corridor is also designed as a natural ventilated space. Two 3–storey sky gardens double-up its function and act as a wind-scoop are inserted at two locations of different height to provide a constant natural air supply.  In addition, the staggering building massing is arranged in such a way to enhance air flow. 

The design helps reducing enormous energy consumption and costly maintenance work especially on the air conditioning usage should the normal close-up corridor been applied.